Despre SAJ Tulcea

Pe aceasta pagina vor fi postate informatii legate despre SAJ TULCEA
Serviciul de Ambulanță Tulcea

Secretariat :

Program : luni-vineri 08-16 ,

Telefon 0240.532.163,

Fax 0240.532.168,

E-mail : ambulantatulcea@yahoo.com

Compartiment medical :

Program : 24/24,

Fax 0240.532.166

Adresa :

Str Spitalului nr 25 Mun Tulcea, Jud Tulcea

 

Descarcă aplicația oficială DSU folosind linkurile de mai jos!
Android
Iphone

 

Descarcă aplicația oficială 112 folosind linkurile de mai jos!
Android
Iphone

 

DESPRE SAJ TULCEA

Serviciul Judetean de Ambulanta Tulcea este un serviciu public de importanta strategică , cu personalitate juridică aflat in coordonarea Departamentului de specialitate din Ministerul Sanatatii care asigură in flux continuu asistență medicală de urgență prespitaliceasca din județul Tulcea.

SAJ Tulcea a luat fiinta la data de 1.06.1995, prin Dipozitia nr 38/22.06.1995 a Directiei Sanitare a Judetului Tulcea, carea  fost emisa avand la baza prevederile HG nr 174/1995.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea este situat în municipiul Tulcea, alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, deservind populaţia de pe întreg teritoriu.

Practic, la ora actuală pe raza judeţului funcţionează următoarele servicii:

– Serviciu de Ambulanţă în oraşul Tulcea care deserveşte tot judeţul,

– serviciu SMURD (cu care conlucrează de multe ori participând în comun la marile urgenţe),

– serviciu de ambulanţă particular care deserveşte zona Jurilovca,

– serviciu de ambulanţă navală Sulina.

SJA este poziţionat în zonă rezidenţială fiind înconjurat de locaţii populaţionale fiind uşor de ajuns din orice parte a judeţului, atât pentru populaţia din deltă cât şi de pe uscat. Distanţa maximă la care participă în caz de intervenţie este până la 80 Km ceea ce face ca o urgenţă să fie rezolvată în timp util.

SAJ Tulcea asigură asistența medicală de urgență pentru o populație de aproximativ 250.000 de locuitori ( 0.9% din populația țării), răspândiți pe o suprafață de 8.500 km² (3.5% din suprafața țării), respectiv o densitate de circa 29 locuitori/km² – cea mai mică densitate a populației.

Caracteristici ale populației județului Tulcea:

– dispersată în 4 orașe, 46 comune, 136 sate

– în locuri greu accesibile

– cu multe nevoi de îngrijiri de sănătate –   îmbătrânită, lucrează în condiții grele, mediu specific (umezeală, vânturi puternice), infrastructură de transport slab dezvoltată.

ACTIVITATEA SERVICIULUI DE AMBULANŢĂ:

 

Având în vedere că este unitatea sanitară de bază a judeţului pentru intervenţia de urgenţă, se acoperă tot judeţul rezolvând urgenţele din teritoriu precum urgenţele medicale, chirurgicale atât pe uscat cât şi de pe zona de deltă.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea asigură îngrijirea primară medicală de urgenţă, transportul de urgenţă a pacienţilor, accidentaţilor, gravidelor în program continuu necesar acordării asistenţei medicale pe întreg teritoriul judeţului.

Conlucrând cu serviciul SMURD în cadrul accidentelor majore participă la rezolvarea şi transportul pacienţilor medicalizat la serviciul de primire a urgenţelor.

Prin prezenţa medicilor din cadrul serviciului se asigură o parte a consultaţiilor de urgenţă la solicitările de noapte, zilele când medicii de familie nu sunt la cabinete (sâmbăta, duminica, sărbătorile legale) sau atunci când pacienţii sunt nedeplasabili, ori când sunt în zone greu accesibile.

Asigură transportul medicalizat al pacienţilor de la domiciliu sau zonelor de impact până la cea mai apropiată unitate de primire a urgenţelor.

Apasă AICI pentru a reveni la pagina initială !

Scroll to top